Over ons

The Dutch Reading Society is een gezamenlijke blog van enkele mensen voor wie de sociale netwerksite Goodreads te klein werd. Allemaal zijn wij gepassioneerd door boeken, en op deze website vertellen wij je graag wat wij vinden van de boeken die wij al dan niet samen lezen, naar welke boeken wij het meeste uitkijken, en wat er ook in ons opkomt om over te schrijven.

Als het maar over boeken gaat.

Deze fijne mensen maken momenteel deel uit van The Dutch Reading Society:

Elke, een 26-jarige meid, die woont in Emmer-Compascuum (echt waar, het bestaat). Ze heeft Communicatie gestudeerd en is op zoek naar een leuke baan. Ondertussen werkt ze nu in een drogist en kan ze met haar loon haar boekenverslaving bekostigen. Haar grootste hobby is lezen, ze heeft niet echt een favoriet genre, maar leest eigenlijk alles wat haar leuk lijkt of waar ze goede verhalen over hoort via Goodreads. Ze kan van een fluffy roman naar epic fantasy gaan, en van een spannende thriller naar Young Adult. Wanneer ze aan een boek begint moet ze het dan ook uitlezen van zichzelf. Heel af en toe kan ze het besluit nemen om te stoppen met lezen en een ander boek erbij te pakken. Haar favoriete boek van dit jaar tot nu toe is The Year of Taking Chances. Naast lezen vindt ze het leuk om films en tv-series te kijken, gezellig bij te kletsen met vriendinnen en lange wandelingen te maken met haar ‘puppy’ Dublin.

Volg Elke op Goodreads.

Priss is 21 jaar jong en woonachtig in Rotterdam en Enschede. Momenteel studeert zij economie en rechten aan de Erasmus en doet af en toe vrijwilligerswerk. In haar vrije tijd leest zij natuurlijk graag, en heeft hierbij niet echt een favoriet genre, zolang het haar trekt en een niet al te open einde heeft. Nee, echt, zij HAAT open eindes met een vurige passie. Haar guilty pleasure qua boeken is contemporary romance, maar zij geniet ook van detectives, thrillers of historische boeken. Naast lezen houdt zij van muziek en kijkt ze graag films en series.

Volg Priss op Goodreads.

Fransinda is 25 jaar oud en woont in Rotterdam, hoewel ze in werkelijkheid eigenlijk een Brabo is. Zij studeert op dit moment nog accountancy, maar werkt daarnaast ook 4 dagen op een accountantskantoor. De vrije tijd die zij heeft probeert ze niet tussen de cijfers te zitten, maar tussen de letters in een boek. Ze houdt van allerlei genres, en vindt het heerlijk om weg te dromen bij een heerlijke chicklit, maar vindt het ook geweldig om op het puntje van de bank zitten bij een thriller. Wat ze naast lezen doet in haar vrije tijd is wandelen met haar vriend en hun hond ‘Alpha’. Daarnaast vindt ze het ook heerlijk om een serie te kijken, zoals bijvoorbeeld Pretty Little Liars of Gossip Girl.

Volg Fransinda op Goodreads.

Jeroen vormt als eenzame vertegenwoordiger van het mannelijke geslacht het enfant terrible van de groep. Komt daarbij dat hij jandorie nog eens Belg is ook. Hoewel hij een Bachelordiploma in de Fotografie en een Masterdiploma in de Filmstudies en de Visuele Cultuur op zak heeft, is zijn hart altijd naar de literatuur uitgegaan. Onder zijn favoriete auteurs rekent hij Oscar Wilde, Alessandro Baricco, George Orwell, Haruki Murakami, H.P. Lovecraft en Griet Op de Beeck. Leest zo goed als alles wat hij maar in handen gestopt krijgt, ook al zal een boek als ‘Hou van mij!’ van Anja Feliers allicht langer stof verzamelen dan ‘Dracula’ van Bram Stoker.

Volg Jeroen op Goodreads.

 

Advertenties