Mijn terugblik op 2018

Nu het nieuwe jaar weer is begonnen, lijkt het mij leuk om terug te blikken op 2018 en alles wat ik heb gelezen. Natuurlijk wil ik aan het eind van deze post ook even vooruit kijken op 2019! Lees snel verder om erachter te komen hoe mijn 2018 op boekengebied was.Mijn doel voor 2018 was om 55 boeken te lezen en dat heb ik gehaald!! Ik heb in 2018 in totaal 58 boeken gelezen, dus ik vind dat ik dat best netjes heb gedaan!

Even wat statistiekjes, ik heb 58 boeken gelezen, wat in totaal 17.956 pagina’s bij elkaar is geweest. Even ter vergelijk vorig jaar las ik 68 boeken en in totaal 18.780 pagina’s. Dit jaar heb ik dus wel iets minder gelezen. In 2018 was het boek met het minst aantal pagina’s Kerstmis vier je thuis en het boek met het meest aantal pagina’s was Harteloos van Marissa Meijer. En gemiddeld bestonden mijn boeken uit 309 pagina’s.

samenvatting boek

Ik heb 11 boeken 5 sterren gegeven, waaronder I see London, I see FranceCody en Hij is van mij. Ik gaf 31 boeken 4 sterren en 16 boeken 3 sterren. Lager dan 3 sterren heb ik niet gegeven in 2018, dus we kunnen wel stellen dat ik een hele hoop leuke boeken heb gelezen in 2018!

En dan nu nog even kort vooruit kijken naar 2019, ik hoop natuurlijk dat dat weer net zo’n mooi jaar mag worden en dat we op deze blog ook weer veel mooie recensies kunnen delen met jullie. En dat we als blog toch nog een beetje kunnen groeien in vergelijking met nu en dat we weer veel mooie samenwerkingen met uitgeverij aan mogen gaan.

Ik hoop in 2019 weer evenveel boeken te kunnen lezen als in 2018 en eigenlijk net een paar meer :), ik zet mijn challenge dan ook in op 60 boeken. En natuurlijk heb ik ook een aantal boeken op mijn lijstje staan die ik zeker wil gaan lezen in 2019, maar of ik daar ook aan toe ga komen is maar de vraag. De boeken die ik eigenlijk graag wil lezen in 2019 zijn:
1. Iene Miene Mutte en de overige boeken van de serie van M.J. Arlidge
2. Lunar Chronicles van Marissa Meijer
En een hele hoop andere mooie boeken!

Hebben jullie nog boeke die ik echt moet lezen in 2019? Laat het me dan weten! En anders wil ik jullie ook een heel mooi leesjaar toewensen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s