Boeken die je deze winter écht moet lezen

De dagen worden korter, het weer wordt kouder (oftewel, elk cliché dat bestaat waarmee we kunnen aanduiden dat de winter eraan komt), en wij kruipen steeds liever met een boek en een kop thee onder een dekentje op de bank. Deze boeken vinden wij echt dé ultieme winterboeken! (En we raden deze dus heeeel erg aan!)cof

The Night Circus
Ik denk dat er nog niet een lijstje is geweest waar ik dit boek niet sneaky in heb kunnen manoeuvreren. Want het is dus gewoon geweldig! De sfeer van het boek is heerlijk winterig, en de romance en de magie zijn aspecten waar je heerlijk bij kan wegdromen. Het liefst lees ik dit boek elk jaar tegen de herfst/winter opnieuw, maar goed, er zijn ook nog zoveel andere boeken…

IMG_20181213_123447.jpgThe Toymakers
Dit boek heb ik afgelopen jaar gekocht omdat ik had gehoord dat deze een beetje leek op The Night Circus… Tsja, mijn liefde voor dat boek kent geen grenzen. Uiteindelijk bleek het een heel goed, op zichzelf staand en absoluut niet lijkend, boek te zijn! Het is een minder dromerige sfeer, maar de magie en het verhaal zijn heerlijk om jezelf in te verliezen.

cof


The Bear and the Nightingale
Een super sfeervol en winterig verhaal, wat heel erg geschreven is in de stijl van een sprookje. De beschrijvingen van het koude weer in dit boek laten je blij zijn dat je lekker warm binnen zit, en het verhaal neemt je mee naar een magisch Rusland.. Ik heb echt zó van dit boek genoten (en kan dus niet wachten om de vervolgen te lezen 😉 )

My True Love Gave to Me
Als het eenmaal winter wordt, krijg ik op de een of andere manier steeds meer zin in fantasy-boeken… De magische sfeer past op de een of andere manier heel goed bij het sneller donker worden en de kou buiten! Maar heerlijk wegzwijmelen vind ik ook he-le-maal geen probleem, en de korte verhalen in deze bundel zijn echt de ideale gelegenheid hiervoor.

00100dPORTRAIT_00100_BURST20181213122726632_COVER.jpg

 

De Notenkraker
Ten slotte nog een ultieme klassieker! Als je al eens naar het ballet bent geweest (of als je juist nog een keertje wilt gaan), is dit echt een aanrader. Ik vond het heerlijk om te lezen hoe het originele verhaal is en hem onbewust te vergelijken met de film die onlangs is uitgekomen – ze zijn totaal verschillend!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s