Review: Mermaid – Louise O’Neill

Wij kregen dit boek van Young and Awesome als recensie exemplaar opgestuurd. En wat ben ik verliefd op de kaft. Benieuwd of ik ook zo verliefd ben op het verhaal? Lees dan snel verder!

Ik kijk omhoog. Ik kijk naar de donkere zee, de woeste golven, en doe mijn best om een glimp op te vangen van het zwakke licht in de verte. Dat is waar mijn moeder naartoe is gegaan, naar boven. En daar moet ook ik naartoe als ik de antwoorden wil vinden waarnaar ik op zoek ben.

Diep in de zee, aan de koude Ierse kust, droomt zeemeermin Gaia van een leven zonder haar tirannieke vader. Wanneer ze eindelijk voor het eerst naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze verliefd op een mensenjongen. Ze verlangt naar een leven boven water. Hoe hoog is de prijs die ze daarvoor moet betalen?

Titel: Mermaid
Auteur: Louise O’Neill
Aantal pagina’s: 272
Uitgeverij: Young and Awesome

Toen de vraag kwam van Young and Awesome of we dit boek als recensie exemplaar wilden ontvangen, hoefde ik eigenlijk niet lang te twijfelen toen ik de flaptekst las. Ik ben dol op sprookjes en een hertelling van ‘De Kleine Zeemeermin’ had ik nog nooit voorbij zien komen, dus ik was erg benieuwd. En toen het boek binnen kwam en het ook nog eens een hele mooie kaft bleek te hebben, was ik helemaal blij!

Het boek is dus zoals ik al eerder aangaf een hertelling van het sprookje ‘De Kleine Zeemeermin’. Dit is ook erg goed uit het verhaal op te maken. Veel elementen zijn hetzelfde gebleven. En wat ik ook erg leuk vond aan het boek, is dat je ondanks dat je het verhaal al kent, toch wilt blijven doorlezen. Het wist me toch op de en of andere manier te triggeren dat ik wilde weten hoe het afloopt.

Al met al ben ik erg fan van dit verhaal en heb het boek dan ook 4 sterren gegeven.
score_4Zijn jullie ook fan van hertellingen van sprookjes? En welke is volgens jullie echt een aanrader?

Advertenties

2 gedachtes over “Review: Mermaid – Louise O’Neill

  1. Laurie

    Het is volgens mij echt love it or hate it, want ik heb hele wisselende recensies gelezen. Zelf lag het boek mij echt niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s