Wat zijn mijn favoriete booktube kanalen?

Booktube is al een lange tijd heel populair in landen als Amerika en Engeland, maar ook in Nederland wordt het steeds populairder. In deze blog vindt je mijn favoriete Booktube kanalen op YouTube. Lees snel verder!Booktube is in veel landen al lange tijd heel populair, in Nederland begint het ook steeds bekender/populairder te worden. Ik vind het dan ook heerlijk om een hele dag lekker op YouTube rond te klikken om allerlei leuke boekenvideo’s tegen te komen.
Ook ik heb weleens geen zin om een boek te lezen en dan is dit een prima alternatief! 🙂
Ik zal hieronder een lijstje neerzetten met Booktubers, welke ik geweldig vind om te volgen (met ook een link naar hun YouTube kanaal).

A Bookworm Life
Achter A Bookworm Life schuilt de Nederlandse powergirl Sascha Boelhouwer. Naast dat zij een eigen Booktube kanaal heeft, heeft zij ook een eigen uitgeverij opgezet (super vet!!). Je kan op haar kanaal echt allerlei verschillende video’s vinden. Zo heeft zij wrap-up video’s, maar ook tbr video’s. Ook heeft ze verschillende video’s waarin ze haar aanbevelingen geeft voor bepaalde genres boeken. Kortom als ik me eens verveel, kom ik vaak op haar kanaal terecht.

Chinouk Thijssen
Chinouk Thijssen is de schrijfster van al een heel aantal boeken, waaronder Hij is van mij. Op haar YouTube kanaal heeft ze lange tijd wrap-up en tbr video’s geplaatst, deze post zij tegenwoordig op Instagram TV (ook daar volg ik haar op de voet). Op haar YouTube kanaal verschijnen nu vaak nog video’s over haar boeken die ze schrijft en hele schrijfproces. Maar ook vaak wekelijks een vlog, waarin ze laat zien wat ze allemaal meemaakt en naar welke events ze gaat als schrijfster.

Hailey in Bookland
Hailey is een Canadese Booktuber, die helemaal fan is van Alice in Wonderland, zij heeft dan ook een heleboel video’s over dit verhaal. Verder heeft ze iedere maand een wrap-up, haul en TBR video. En een wekelijkse vlog waarin ze laat zien wat ze doet in haar leven en wat ze die week heeft gelezen. Ze vertelt heel enthousiast over de boeken die ze leest en daardoor wil je de boeken waar ze over vertelt heel graag lezen.

Read by Zoë
Nog al zo’n enthousiaste powervrouw is Zoë. Zij vertelt net als Hailey heel enthousiast over de boeken die ze leest. Zoë heeft geen vast schema waarin ze haar video’s upload, dus soms zijn er een heel hoop en soms moet je het even zonder een video van haar doen. Maar als er dan een video is, is hij vaak wel mega leuk! Zo heeft ze video’s hoe ze haar boekenkast opnieuw indeelt, maar ook een haul van de zomer of een bepaalde periode.

BlossomBooks
Ook de uitgeverij BlossomBooks heeft een YouTube kanaal, wat heel leuk is om te volgen. Je komt hier namelijk veel te weten over de boeken die ze uit gaan geven, maar ook hoe het er bij een uitgeverij aan toe gaat. Zo nemen ze je mee in een vlog naar de Frankfurter Buchmesse, maar hebben ze ook interviews met auteurs waarvan zij boeken uitgeven.

Volgen jullie nog Booktube kanalen die in bovenstaand lijstje ontbreken en zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken? Laat het dan weten, dan ga ik zeker eens kijken!
Of heb je zelf een Booktube kanaal, laat het ons dan ook weten, dan kan jouw kanaal misschien in een volgende post eens terugkomen als aanbeveling.

Advertenties

Een gedachte over “Wat zijn mijn favoriete booktube kanalen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s