Review: Strange the Dreamer – Laini Taylor

Laini Taylor, wie kent haar niet? Nouja, ik dus eigenlijk niet, tot ik over dit boek hoorde. (En toen realiseerde ik me dat ik al eens een korte-verhalenbundel van haar had gelezen, welke echt magisch was.) Wát een plot, ik was echt heel benieuwd hoe dat zich zou ontwikkelen. Toen het boek het maandboek bij de boekenclub BEA werd, heb ik het dus maar besteld en ben erin begonnen.

The dream chooses the dreamer, not the other way around—and Lazlo Strange, war orphan and junior librarian, has always feared that his dream chose poorly. Since he was five years old he’s been obsessed with the mythic lost city of Weep, but it would take someone bolder than he to cross half the world in search of it. Then a stunning opportunity presents itself, in the person of a hero called the Godslayer and a band of legendary warriors, and he has to seize his chance or lose his dream forever.

What happened in Weep two hundred years ago to cut it off from the rest of the world? What exactly did the Godslayer slay that went by the name of god? And what is the mysterious problem he now seeks help in solving?

The answers await in Weep, but so do more mysteries—including the blue-skinned goddess who appears in Lazlo’s dreams. How did he dream her before he knew she existed? And if all the gods are dead, why does she seem so real?

Welcome to Weep.

Titel: Strange the Dreamer
Auteur: Laini Taylor
Pagina’s: 536
Uitgever: Hodder & Stoughton

Zoals ik al zei, wát een plot! Het is in sommige opzichten niet suuuper origineel (volgens mij gebeurt het wel vaker dat je in YA fantasy sommige ‘clichés’ ziet terugkomen…), maar in sommige opzichten is het plot echt ge-wel-dig. (Ik vond het aspect met de motten, die je dus op de kaft ziet, echt heel tof gedaan!) Het boek begint met een proloog, waarvan je meteen al het gevoel krijgt dat er iets heel ergs is gebeurt, maar je weet niet precies wat want je hebt geen idee waar het boek eigenlijk over gaat? Vervolgens word je in het verhaal zelf gegooid, waar je langzaam kennis maakt met Lazlo Strange en zijn wereld. Dit was voor mij misschien het enige wat op het boek aan te merken was, dat het iets traag was, maar aan de andere kant vond ik het heerlijk want zo kon je langzaam alle personages leren kennen, en de wereld waarin ze leefden.

Mijn favoriete stukken van het boek waren Lazlo’s dromen – ze waren zo mooi en fantastievol dat ik soms echt met een glimlach op mijn gezicht de stukken aan het lezen was. Ik vind ook de andere personages in het boek echt leuk, hoewel sommige iets beter uitgewerkt zijn dan anderen. Wat ik heel erg fijn vond is dat Laini Taylor een goed gevoel voor rechtvaardigheid bezit. Een van de personages frustreerde me op een bepaald moment zó erg dat ik bijna het boek opzij had gelegd (nouja, voor die avond heb ik het toen ook maar gedaan, en heb de volgende dag weer verder gelezen), maar een paar bladzijden later werd dit heel mooi en fijn opgelost.

Al in al echt een geweldig boek, heerlijk dromerig en met veel fantasie elementen. Zeker een aanrader als je houdt van fantasy!

score_5

Heb jij al ooit iets van Laini Taylor gelezen, en zo ja, wat vond je ervan? 😀

Advertenties

2 gedachtes over “Review: Strange the Dreamer – Laini Taylor

  1. Laurie

    Ik wacht met smart op de Nederlandse vertaling die in mei 2019 verschijnt, want ik vond hem heel pittig in het Engels. Ik begreep meer dan de helft niet en dat is zonde. Het plot heb ik wel in grote lijnen begrepen, maar de schrijfstijl maakt het heel lastig te volgen. Gelukkig komt het binnenkort in het Nederlands uit, dus kan ik het boek nog een kans geven!

    Like

  2. Priss

    Ahhh ik moet toegeven dat ik in het begin ook echt eventjes moeite had met erin komen, maar ik geef je echt honderd procent gelijk om dan even te wachten! Het is zeker het wachten wel waard, en hopelijk komt de schrijfstijl ook goed over, want die is echt prachtig ^^ Ben benieuwd wat je ervan vindt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s