Review: Koninginnen – Kendare Blake

Dit boek hebben we als recensie exemplaar ontvangen van Harper Collins. Om dit boek is een hele hype ontstaan toen het uitkwam, benieuwd of wij het deze hype waard vonden? Lees dan snel verder!Drie koninklijke zusjes, maar op de troon is maar plaats voor één koningin…
Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.
Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katharine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.
Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Titel: Koninginnen (Three Dark Crowns #1)
Auteur: Kendare Blake
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: Harper Collins Young Adult

Toen dit boek binnenkwam was ik er eigenlijk meteen heel nieuwsgierig naar en wilde er zo snel mogelijk in beginnen. Maar toen kwam de vakantie eraan en duurde het toch iets langer voordat ik er dan eindelijk aan kon beginnen. En wat ben ik blij dat ik er aan begonnen ben.

Het boek vertelt het verhaal van 3 zusjes die niet bij elkaar wonen, maar elk in een apart deel van het eiland. En uiteindelijk zal één van hen koningin van het hele eiland worden, maar wie is de grote vraag. Wat ben ik trouwens blij dat het een serie is en dat ik nog een aantal boeken tegoed heb, dat ik heerlijk in deze wereld kan duiken.

Het boek is vanuit meerdere perspectieven geschreven (alle drie de zusjes), in het begin moest ik daar wel even aan wennen. Ook omdat ik in het begin gewoon niet kon onthouden welke nu wie was en waar diegene woonde. Boven elke hoofdstuk staat namelijk steeds de naam van het paleis of de plek waar ze wonen. Maar toen ik er eenmaal in zat, als het boek echt als een trein.

Ik ben dan ook zeker heel benieuwd naar de volgende delen. En kan eigenlijk niet wachten totdat die uitkomen. Ik heb het boek 4 sterren gegeven.
score_4Harper Collins bedankt voor het toesturen van het recensie exemplaar!

Advertenties

Een gedachte over “Review: Koninginnen – Kendare Blake

  1. Pingback: Terugblik September – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s