Review: Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers

Van Boekerij ontvingen we 2 heerlijke zomerboeken, voor de review van Hallo Liefde, klik hier. Benieuwd wat we van het tweede zomerboek vonden? Lees dan snel verder!

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Titel: Baguette met jam voor twee
Auteur: Wendy Brokers
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij: Boekerij

In de zomer vind ik het altijd heerlijk om ook een paar echte zomerboeken te lezen en wat was ik blij toen ik van Boekerij deze 2 boeken (Hallo Liefde en Baguette met jam voor twee) opgestuurd kreeg. De voorkant van beide boeken sprak me direct aan en wist dan ook niet goed in welk boek ik als eerste moest beginnen. Ze leken me namelijk allebei heerlijk om te lezen. En dat bleken ze allebei ook te zijn, voor de review van Hallo liefde, klik hier.

Wendy Brokers heeft ervoor gezorgd met haar schrijfstijl dat je echt mee gaat leven met Lize en echt in haar hoofd kruipt en met haar meeleeft. Dat vind ik altijd erg fijn als auteurs dat met hun schrijfstijl voor elkaar kunnen krijgen. En wat vind ik Lize een leuk personage. Ik zou graag met haar bevriend willen zijn.

Wat me helaas wel een beetje tegenstond aan het boek, is dat het verhaal na ongeveer twee derde van het boek eigenlijk pas echt op gang komt. Het eerste deel is ook heerlijk om te lezen, maar ik vond vanaf ongeveer twee derde het verhaal eigenlijk pas heel interessant worden. En vanaf dat punt kon ik het boek ook moeilijk meer wegleggen, omdat ik echt wilde weten hoe het af zou gaan lopen. Dus dit deel heeft het eerste deel dan wel weer goedgemaakt.

Ben je op zoek naar een lekker zomerboek, of gewoon een boek om lekker bij weg te dromen? Dan is dit zeker een aanrader, ik heb het dan ook 4 sterren gegeven.
score_4Hebben jullie dit boek al gelezen?

Advertenties

Een gedachte over “Review: Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers

  1. Pingback: Terugblik juli en augustus – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s