Reading Habits Tag

Priss heeft deze tag in mei als eens geplaatst op onze blog en ik vond het ook wel erg leuk om deze tag te doen. Vooral als afwisseling van de recensie posts. Benieuwd wat mijn antwoorden zijn, lees dan snel verder!Heb je thuis een speciaal leesplekje?
Ik kan eigenlijk overal lezen, op de bank, in bed, in de auto, tijdens college (oeps…). Maar als ik thuis ben lees ik eigenlijk altijd vaak op de bank of in bed. Ik ben wel van plan om ergens een leeshoekje te maken in huis, hiervoor moet alleen nog een stoel gekocht worden. De tafeltjes en lamp staan al helemaal op zijn plaats.

Boekenlegger of willekeurig gevonden papiertje?
Ik kan echt alles gebruiken als boekenlegger, meestal heb ik altijd iets van een papiertje of het bonnetje van het boek zelf. Vroeger als kind had ik wel echt altijd een boekenlegger en dan vaak van die hele mooie stoffen boekenleggers. Tegenwoordig maakt het me niet zo heel veel meer uit wat ik gebruik als boekenlegger, als ik maar gewoon weet waar ik gebleven ben in mijn boek.

Kun je gewoon ergens stoppen met lezen of moet je stoppen na een hoofdstuk/aantal pagina’s?
Ook hier was ik vroeger als kind weer heel anders dan ik nu ben. Als kind nam ik me voor het slapen altijd voor om bijvoorbeeld 3 hoofdstukken te lezen en dan kon ik ook echt niet eerder stoppen dan die 3 hoofdstukken. En las ik dus echt van hoofdstuk naar hoofdstuk. Tegenwoordig kan ik ook best midden in een hoofdstuk stoppen, wel moet ik van mezelf altijd even de bladzijden aflezen haha.

Eet of drink je tijdens het lezen?
Ik drink vaak thee tijdens het lezen. Ik heb thuis van theemokken waar een halve liter in kan (dan kan ik lekker lang met 1 mok doen en hoef ik niet zo vaak te stoppen met lezen om mijn mok bij te vullen). Eten doe ik eigenlijk nooit tijdens het lezen, want dan ben ik altijd bang dat het boek op de een of andere manier vies wordt.

Multitasken: muziek of tv tijdens het lezen?
Soms heb ik de tv aan staan tijdens het lezen, maar dan merk ik dat ik toch vaak afgeleid wordt door het geluid. Dus het is voor mij beter om zonder ander geluid in huis te lezen. Al kan ik bijvoorbeeld in de tram of metro wel prima lezen met andere geluiden om me heen. Maar dan lees ik vaak ook de wat luchtigere boeken, waar je minder geconcentreerd bij moet zijn.

Een boek of meerdere tegelijk?
Ik lees altijd meerdere boeken tegelijk. Ik heb namelijk thuis altijd een fysiek boek liggen. En dan lees ik vaak ook nog een boek op mijn ereader. En voor onderweg heb ik ook altijd boeken op mijn telefoon staan. Ik heb vanaf dat ik begon met lezen als kind, altijd al meerdere boeken tegelijk gelezen. Soms heb ik ineens midden een boek geen zin meer in dat verhaal en stap ik even over op een ander boek.

Thuis of waar dan ook met een neus in je boek?
Voor mij is dit echt ‘waar dan ook’, ik kan echt overal genieten van een boek. En eigenlijk ook van elk boek. Vroeger als baby kon ik bijvoorbeeld ook uren door de tv gids bladeren.

Hardop of in je hoofd lezen?
Ik lees altijd in mijn hoofd, ik heb eigenlijk ook nog nooit geprobeerd om hardop te lezen. Ik denk ook niet dat mijn vriend daar heel blij mee gaat zijn, als ik iedere avond op de bank hardop een boek ga zitten lezen.

Lees je wel eens verder door of sla je zelfs pagina’s over?
Dit doe ik echt nooit. Soms hoor je ook weleens mensen die dan de laatste bladzijde van een boek al lezen. Dat is iets wat ik echt nooit zou kunnen. Ik wil gewoon helemaal het verhaal volgen zoals het geschreven is.

Ruggen breken of als nieuw bewaren?
Ik zou echt nooit een rug breken!!! Ik lees fysieke boeken dan ook soms op een hele onhandige manier om maar te zorgen dat de rug niet zal breken.

Schrijf je in je boeken?
NEEEEE, alleen in mijn studieboeken af en toe.

Wanneer lees je vaak? ’s Ochtends, ’s middags, ’s avonds, wanneer je de tijd hebt, of altijd?
Eigenlijk lees ik wanneer ik tijd heb. En op vakantie zou ik het liefst de hele dag lezen en dan vooral lekker in het zonnetje!

Wat is je beste manier om te lezen?
Thuis vind ik het het fijnst om gewoon lekker op de bank te hangen of in bed te liggen om te lezen. Maar op een handdoekje in de zon vind ik het heerlijk, dan moet je alleen niet vergeten af en toe even om te draaien, dat zowel je buik als je rug even bruin wordt.

Wat doe je eerst: lezen of kijken?
Ik vind het altijd fijner om eerst het boek te lezen en dan pas de film te gaan kijken. Tijdens het lezen kan ik het verhaal me dan helemaal inbeelden in mijn hoofd. Als ik eerst de film heb gekeken, ga ik toch bepaalde acteurs aan bepaalde personen uit het boek koppelen en kan ik er niet meer zelf gedachtes bij verzinnen.

Welk format vind je het fijnst: audiobook, e-book of fysiek boek?
Toch fysieke boeken. Dat geeft mij toch altijd wel het echte leesgevoel. Al zijn ebooks wel heel handig, als je bijvoorbeeld onderweg bent. Audioboeken heb ik nog nooit zo vaak geluisterd, al zit ik wel echt al een jaar te twijfelen om eens een abonnement bij Storytel te nemen.

Heb je een specifieke gewoonte tijdens het lezen?
Nee, volgens mij niet.

Moeten boekenseries matchen?
Jaa, ik kan daar namelijk zo van balen, als dan net één deel afwijkt qua grootte dan de rest. Dan zou ik ook gewoon in staat zijn om de hele serie opnieuw in die andere grootte te gaan kopen.

Dit was de tag, ik hoop dat je hem leuk vond. Als je deze tag nou ook wilt doen, neem hem gerust over. Stuur ons dan wel even een linkje, want we zijn ook heel benieuwd naar jouw antwoorden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s