Top 10 Zomerboeken

Een paar maanden geleden had Fransinda al een post met haar aanraders voor de zomer, maar ook ik heb een paar boeken waarvan ik echt vindt dat dit de ultieme zomerboeken zijn. Vooral aangezien de ‘echte’ zomervakantie er nu bijna aankomt, wilde ik deze graag delen!

Ik heb het lijstje verdeeld in contemporary romance boeken (waarvan ik vind dat deze vrijwel altijd goed zijn voor de zomer, en elk ander moment ๐Ÿ˜‰ ) en boeken die daar niet helemaal (of helemaal niet) onder vallen.

Contemporary Romance:
When Dimple Met Rishi
Dit boek heb ik vorig jaar in de zomer gelezen, en mannnn wat een lief en schattig boek! Het is heerlijk zomers (het speelt zich af in de zomer), en de hoofdpersonages zijn echt geweldig. Toen ik hem uit had, kwam er helemaal een blije zucht uit me, hahaha.

Wanderlove
Dit boek gaat over een meisje dat besluit in haar eentje een reis naar Zuid-Amerika te maken. De beschrijvingen hiervan waren zo indrukwekkend dat ik zelf helemaal zin kreeg om erheen te gaan (en geloof me, ik haaaattttt insecten, dus door een tropisch regenwoud lopen is nou niet bepaald mijn idee van een perfecte vakantie). Ook een goed boek dus voor als je thuis bent, het lijkt net alsof je met de hoofdpersoon mee bent gegaan op vakantie ๐Ÿ˜‰

Liefde & Gelato
Nog een boek in het genre het-lijkt-wel-alsof-ik-mee-ben-geweest-op-vakantie. Zoals uit de naam al wel een beetje op te maken is, gaat het over een meisje dat naar Italiรซ gaat. Hoewel dit boek ook met zwaardere onderwerpen te maken heeft (de moeder van Lina, de hoofdpersoon, is onlangs overleden), levert het verhaal uiteindelijk toch een fijn en heel mooi boek op, wat luchtig genoeg is om lekker in de zomer te lezen!

Fangirl
Dit is een van mijn favoriete contemporaries, en hoewel het zich afspeelt tijdens het eerste collegejaar van de hoofdpersoon, vind ik hem toch zomers genoeg om hier toe te voegen. Heerlijk geschreven, goede conversaties tussen de hoofdpersonages, en natuurlijk een geweldig einde!

Summer Days and Summer Nights
Deze zomerse collectie van korte verhalen kan hier zeker niet ontbreken. Dit is echt een heerlijke verzameling van korte verhalen, die je dus lekker tussendoor kan lezen zonder dat je meteen in je hele verhaal wordt onderbroken. Er hebben allemaal goede schrijvers meegeschreven en het leverde echt een super fijn boek op!

WhatsApp Image 2018-07-13 at 14.39.46
Andere genres:
De horlogemaker van Londen (The Watchmaker of Filigree Street)
Dat ik dit boek onder zomers schaar heeft misschien meer te maken met het feit dat ik hem in de zomer heb gelezen dan dat het echt heel zomers is, maar het is een heel mooi sfeervol boek! Ik vind het zelf altijd heerlijk om in de zomer helemaal op te gaan in een verhaal, en dat kan bij deze zeker.

De brief voor de koning
Ook dit is een boek waar je helemaal in kan opgaan. Het gaat over een ridder-in-opleiding, en hoewel het misschien een beetje ouderwets aanvoelt in het begin, kom je er super snel overheen en raak je helemaal in het boek opgezogen. En hier komt binnenkort een Netflix serie van uit, dus dan moet je hem van tevoren wel gelezen hebben, toch?

Zielen (The Host)
Dit is een boek van Stephenie Meyer, en als dit je tegenstaat, lees hem dan alsjeblieft toch! Het is echt een heel ander boek dan de Twilight-serie. Hoewel ik persoonlijk Twilight eigenlijk stiekem best nog wel leuk vond, was dit boek voor mijn gevoel echt vele malen beter. Het gaat over aliens, die zich nestelen in de hersenen van mensen. Klinkt creepy? Dat is het eigenlijk niet, het is in de basis uiteindelijk een liefdesverhaal. Ik vond hem echt heel mooi!

Ready Player One
Dit boek heb ik ook vorige zomer gelezen, en valt dus waarschijnlijk ook om die reden onder deze zomerse boeken. Maar! Het is echt een super vlot en gewoon leuk verhaal – het gaat over een soort quest door een virtuele alternatieve dimensie. (Je moet je overigens mogelijk wel door de eerste 50 paginaโ€™s worstelen aangezien dat een beetje een infodump is, maar daarna wordt het echt zo fun!!)

Het oneindige verhaal
Een klassieker om de lijst mee te eindigen! Dit boek gaat over een jongetje dat in een boek wordt gezogen en daar allemaal avonturen beleeft. Een heerlijk avontuurlijk boek, en heel fijn om mee op te krullen onder een parasol in de tuin ๐Ÿ˜‰

cof

Welke boeken zouden jullie als ultieme zomerse boeken aanraden? ๐Ÿ˜€

Advertenties

2 gedachtes over “Top 10 Zomerboeken

  1. Wat toevallig, ik was vandaag net bezig met het schrijven van mijn top 9 favoriete zomer boeken ๐Ÿ˜€ En wat een heerlijke lijst. Zielen heb ik meteen op mijn TBR gezet, die klinkt erg goed!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s