Review: Dit is allemaal waar – Lygia Day Penaflor

Wij hebben dit boek als recensie exemplaar van Young and Awesome ontvangen. Ik was aan de hand van de flaptekst en de cover heel benieuwd naar het verhaal, benieuwd of het aan mijn verwachtingen heeft kunnen voldoen? Lees dan snel verder!

‘We zijn vrienden met Fatima geworden omdat ze schrijfster is. Als je een leeuw knuffelt moet je niet gek opkijken wanneer hij je bijt’

Vier tieners raken bevriend met hun favoriete auteur. Na een tijdje ontdekken ze dat zij hun grootste geheimen verwerkt heeft in haar nieuwe boek. Met grote gevolgen… Waren ze wel echt bevriend met de beroemde Fatima of zag zij hen alleen als materiaal voor haar nieuwe hoofdpersonen?

Titel: Dit is allemaal waar
Auteur: Lygia Day Penaflor
Aantal pagina’s: 312
Uitgeverij: Young and Awesome

Aan de hand van de cover kreeg ik gelijk een Pretty Little Liars gevoel. Geen idee waarom, misschien dat ik dat had omdat de meiden een beetje lijken op de acteurs uit de Pretty Little Liars-serie. Ook de flaptekst gaf me zo’n gevoel. Ik was daarom ook heel benieuwd naar het verhaal.

Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Namelijk Miri en Penny worden geïnterviewd en vertellen op deze manier hun kant van het verhaal. Soleil publiceert stukken uit haar dagboek en mails naar Fatima. En als laatste lees je stukken uit het verhaal zoals dat is geschreven door Fatima. Je leest steeds korte stukjes vanuit de verschillende perspectieven. Hierdoor las het boek heel snel en vlieg je echt door de hoofdstukken heen. Ook vond ik deze manier van schrijven heel leuk  omdat je zo steeds leest hoe de verschillende personen een zelfde gebeurtenis hebben ervaren. Dit geeft soms ook een hele andere kijk op het verhaal vind ik.

Verder ga je ook echt meeleven en meedenken met de personen vond ik. En je gaat zelf ook een mening vormen over Fatima en over de andere personen. Verder zaten er ook een heel aantal dingen in het verhaal verwerkt die je totaal niet aan ziet komen en dus ook totaal niet verwacht.

Ik vond het echt een heel leuk verhaal om te lezen en vind het dan ook een aanrader, vooral voor de zomermaanden die er aan komen. Ik heb dit boek dan ook 4 sterren gegeven.
score_4
Heb jij al van dit boek gehoord en ben je van plan om het te gaan lezen? Of heb je het misschien al gelezen? Laat het ons weten!

Bedankt Young and Awesome voor het toesturen van dit boek!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s