Review: Laatste leugen – Mary Kubica

Dit boek hebben we van Harper Collins als recensie exemplaar ontvangen. Benieuwd wat ervan vonden? Lees dan snel verder!Het is de slechte man, papa. De slechte man zit achter ons aan!’
Clara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies, maar Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze raakt er steeds meer van overtuigd dat Nicks dood niet zomaar een ongeluk was, en laat zich door niets en niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen. Maar soms kun je maar beter niet alles willen weten…

Titel: Laatste leugen
Auteur: Mary Kubica
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: Harper Collins


Ik had nog nooit een boek van deze schrijfster gelezen en was dan ook erg benieuwd naar dit boek en naar haar schrijfstijl. Daarnaast sprak dit verhaal mij erg aan, het klonk lekker mysterieus.

Eenmaal in het boek begonnen kwam ik erachter dat je het ene hoofdstuk leest vanuit Clara en dat speelt zich af in het heden. En vervolgens lees je een hoofdstuk vanuit Nick en dat speelt zich af in het verleden. Hierdoor lees je steeds wat er nu aan de hand is en dan daarna hoe het tot de dood van Nick gekomen is en wat er allemaal aan vooraf ging. Dit vond ik een erg leuke schrijfstijl.

Wel vond ik het verhaal tot ongeveer de helft van het boek niet echt heel interessant en zat toen ook ernaar te neigen om het boek 3 sterren te geven. Maar naarmate het einde van het boek in zicht kwam, boeide het boek me steeds meer en wilde ik het toch wel graag uitlezen. Uiteindelijk heb ik het boek dan ook 4 sterren gegeven.
score_4

Hebben jullie al eens een boek van deze schrijfster gelezen?

Advertenties

2 gedachtes over “Review: Laatste leugen – Mary Kubica

  1. Pingback: Terugblik op juni 2018 – The Dutch Reading Society

  2. Pingback: Non-review: Laatste Leugen + Underrated thrillers – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s