Review: Gespleten – Karin Slaughter

Toen de mail van Harper Collins binnenkwam dat dit boek uit zou gaan komen, was ik gelijk al nieuwsgierig. Ik had nog nooit een boek van Karin Slaughter gelezen, maar heb Goede dochter al wel een jaar in de kast staan. Benieuwd of dit boek nu hoger op mijn TBR lijst is komen staan, na het lezen van dit boek?Titel: Gespleten
Auteur: Karin Slaughter
Aantal pagina’s: 496
Uitgeverij: Harper Collins

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea. 

Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn? 

Allereerst wil ik nog graag Harper Collins bedanken voor het toesturen van dit recensie exemplaar.

Wat kan Karin Slaughter een goed boek schrijven! Ik wist totaal niet wat ik van haar moest verwachten, maar hoorde zoveel goede verhalen dat ik wel heel snel moest beginnen aan dit boek toen het in de brievenbus lag. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Je kunt wel zeggen dat ze niet voor niets ‘The Queen of Crime’ wordt genoemd.

Het verhaal zit echt heel goed in elkaar, wanneer je begint heb je totaal geen idee welke kant het verhaal op zal gaan, tot je op een gegeven op een punt komt en de verhaallijnen bij elkaar komen. Je leest het ene hoofdstuk namelijk in het heden en het volgende hoofdstuk in het verleden (jaren ’80). Maar wat heeft Karin deze 2 verhaallijnen op een goede manier samen weten te brengen.

Ik vond de schrijfstijl erg fijn en vond het ook totaal niet storend dat je in verschillende tijden moest lezen. De overgang van het heden naar de jaren ’80 en andersom gingen prima en ik had hier ook totaal geen moeite mee.

Hoewel ik op een gegeven moment (ongeveer driekwart van het boek) wel door had hoe het verhaal in elkaar zat, blijft het boek je boeien en wil je het heel graag uitlezen. Ik heb het boek dan ook 5 sterren gegeven.
score_5Hebben jullie al eens boeken van Karin Slaughter gelezen? Bij mij staat nu in ieder geval Goede dochter heel hoog op mijn lijstje om eens te gaan lezen. Net als eigenlijk al haar andere boeken.

Ps. Harper Collins bedankt voor het toesturen van het recensie exemplaar.

Advertenties

Een gedachte over “Review: Gespleten – Karin Slaughter

  1. Pingback: Terugblik op juni 2018 – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s