Review: Wink Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke

Dit boek krijgt op goodreads hele verschillende reviews, daarom was ik wel heel erg benieuwd naar dit boek, alleen heeft het echt veel te lang op mijn TBR lijstje gestaan. Benieuwd wat ik uiteindelijk van dit boek vond? Lees dan snel verder!Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.

Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

Titel: Wink Poppy en Midnight
Auteur: April Genevieve Tucholke
Aantal pagina’s: 119 pagina’s
Uitgeverij: BlossomBooks

Dit boek heb ik gelezen als buddyread met de groep Books Ever After, ik was heel blij dat mijn buddy dit boek had uitgekozen, want het stond al zo lang op mijn TBR lijstje en nu had ik dan eindelijk een goede reden om aan dit boek te gaan beginnen. Zoals ik al eerder schreef krijgt dit boek hele verschillende reviews op goodreads, dat zorgde ervoor dat ik nog eens extra nieuwsgierig werd naar dit boek.

Wat mij eigenlijk al gelijk op viel toen ik begon met lezen is dat dit boek hele korte hoofdstukken leest en ieder hoofdstuk is weer geschreven vanuit een andere persoon. Je volgt namelijk de personen Wink, Poppy en Midnight (zoals de titel van dit boek ook is). Ik vond het heel fijn dat het boek van dit korte hoofdstukken heeft, dit zorgt er ook voor dat je door dit boek heen vliegt.

Ik vond de schrijfstijl van het boek erg fijn. Wat me hier ook wel aan opviel is dat de hoofdstukken vanuit Wink soms erg poëtisch geschreven zijn. Ik heb nog nooit een ander boek gelezen waar dat zo bij is. En ik moet heel eerlijk zeggen, ik vond dat wel mooi. Op die manier van schrijven worden sommige dingen namelijk heel mooi beschreven.

Ik wist op voorhand niet goed wat ik van dit boek moest verwachten en het verhaal zet je gedurende het lezen ook op het verkeerde pad. Ik had namelijk een heel ander eind van het verhaal verwacht dan het uiteindelijk was. Ik vind dat altijd heel knap als een schrijver dat voor elkaar krijgt en vooral om het zo lang vol te houden tot het einde. Toen ik het einde las, kwam ik er namelijk pas achter dat het anders was dan ik verwacht had, ik had totaal geen vermoeden dat het zo zou gaan eindigen.

Ik geef dit boek dan ook 5 sterren. Al kan ik de mensen die dit boek maar 1/2 sterren hebben gegeven ook wel begrijpen. Als de schrijfstijl van het boek je niet aan staat, dan snap ik dat mensen dit boek maar 1 of 2 sterren geven. Maar ik vond de schrijfstijl echt fantastisch!
score_5Hebben jullie dit boek al eens gelezen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s