Terugblik op mei 2018

De maand mei is alweer voorbij en wat was het een maand met heerlijk leesweer! Namelijk lekker zonnig! Tijd voor onze terugblik op mei en kleine vooruitblik op juni. Benieuw hiernaar? Lees dan snel verder!Fransinda

In de maand mei las ik vier boeken en dit waren de volgende:
1. De verkeerde vriend – Gert-Jan van den Bemd
2. Helemaal het einde – Lisette Jonkman
3. Een bijna definitieve lijst van nachtmerries – Krystal Sutherland
4. Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Ik kocht/kreeg een aantal boeken, namelijk Stuk van Jou (Sophie Jackson), Hoelang mag ik blijven? (Wendy Geuverink) en we kregen Laatste leugen (Mary Kubica) als recensie exemplaar van Harper Collins.

Ik heb stiekem toch weer een klein lijstje gemaakt met boeken die ik graag wil lezen in juni:
1. Laatste leugen – Mary Kubica
2. Zwartkracht – Claudia Gray (dit is het tweede deel in de Spellcaster serie en ik ben daar zo benieuwd naar!)
3. Hoelang mag ik blijven? – Wendy Geuverink
4. Schaduwkinderen – Linda Jansma

meiwrap_fransinda

Priss
Afgelopen maand was niet de beste leesmaand ooit, hoewel ik uiteindelijk meer heb gelezen dan ik had verwacht. Verrassend genoeg (ahum) heb ik me absoluut niet aan mijn TBR gehouden, dus dat is wel een beetje jammer. Ik heb uiteindelijk een van mijn lijstje gelezen, dat was The Exact Opposite of Okay, en een begin gemaakt aan A Well-Tempered Heart. Verder heb ik deze maand Tash Hearts Tolstoy van Kathryn Ormsbee gelezen, echt een leuke! Ook heb ik Furthermore en How to Stop Time gelezen. Oh, en daarnaast heb ik een kort verhaal gelezen (zie hier), wat echt super goed was – een vlees-etende zeemeermin en haar minnares die mensen verleidt en dus het vlees regelt… (Sorry, ik ben echt een ramp in Deze maand ben ik ook begonnen in Come As You Are, echt een super fascinerend boek! (En nee, het gaat niet alleen over seks.) Oh en ik kreeg deze maand Warcross binnen, daar ben ik echt heeeel benieuwd naar. (Hij is zo mooi!!)

Komende maand ga ik toch maar proberen iets minder ambitieus te zijn qua lijstje, en enkel uit te lezen waar ik nu al in bezig ben, en mijn buddyreads te lezen. Met Odette ga ik An Ember in the Ashes lezen, en met Marieke The Bear and the Nightingale. Voor beide ben ik echt suuuper excited, dus we zullen zien!!

meiwrap_priss

Linda
In mei las ik om precies te zijn één boek, namelijk Het Duitse meisje van Lucas Correa. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo weinig boeken las als deze maand. Daarnaast ben ik wel in vier boeken begonnen maar heb ik deze weer aan de kant gegooid, omdat ze mij ondanks mijn verwachtingen niet konden boeien. Misschien ontgroei ik toch een beetje het YA-genre en moet ik meer op zoek gaan naar andere genres. Verder kocht ik zoals gewoonlijk geen nieuwe boeken en heb ik ook geen lijstje voor volgende maand. Momenteel ben ik halverwege Boy 7 van Mirjam Mous. Ik ben er niet zo weg van, maar ben wel van plan om deze uit te lezen.

meiwrap_linda

Jeroen

Om de relatief korte lijst aan te vullen steek ik nog even de kop op om een kleine bijdrage te leveren. 🙂

Ik heb ook niet gigantisch veel gelezen afgelopen maand, maar wat ik gelezen heb beviel me sterk. Uitschieter hiervan is Het boek van Emma, een autobiografie van Emma Reyes. Ik wist totaal niet wie zij was en ik dacht dat ik aan een roman begon toen ik het opensloeg (ik had hem in een vlaag van impulsiviteit van de bib meegenomen, vandaar dat ik niet wist waaraan ik me moest verwachten). Een zeer bijzonder verhaal waarover ik misschien nog een review op deze blog ga schrijven.

Daarnaast heb ik ook De oproep der kabouters gelezen. Een onderhoudend kinderboek met prachtige tekeningen en een boodschap (oproep) die sinds het jaar waarin het geschreven is (ergens in de jaren ’80) helaas alleen maar relevanter en dringender geworden is.

Tenslotte heb ik The hows and whys of level design gelezen. Ik veronderstel niet dat de mensen die deze blog lezen het soort publiek iets heeft met dit onderwerp dus ik zal het hierbij laten. 🙂

meiwrap_jeroen

Advertenties

2 gedachtes over “Terugblik op mei 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s