Review: Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Ik las ooit eerder één ander boek van Lisette Jonkman en vond dat echt een heerlijk hilarisch boek. Daarom was ik al vanaf het moment dat het boek, Helemaal het einde, verscheen nieuwsgierig naar dit boek. Benieuwd of het mijn verwachtingen heeft waargemaakt? Lees dan snel verder!Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland.
De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.
Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-‘n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Titel: Helemaal het einde
Auteur: Lisette Jonkman
Aantal pagina’s: 480 bladzijden
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Dit boek heb ik gelezen samen met Eva als buddyread voor de goodreads groep Books Ever After. Allereerst wil ik Eva ook nog bedanken voor deze gezellige buddyread, we hebben lekker kunnen kletsen over dit boek!

Het boek gaat over Roxy en wat is Roxy een heerlijk mens. Af en toe haalt ze acties uit die niet helemaal handig zijn, maar het grootste gedeelte van het boek, vond ik haar echt een heerlijk personage om te volgen.

Wat ik daarnaast erg fijn vond aan het boek, is dat het in verschillende delen is opgedeeld. Hierdoor zit er een soort van fijne structuur in het verhaal. Je begint bij haar leven als rockster, maar eindigt ergens heel anders. En ik vind de Roxy van het einde toch eigenlijk wel een veel leuker persoon. Maar wat leuk om de overgang van haar personage te lezen.

Daarnaast vond ik de ‘flashbacks’ ook een erg leuk item wat is toegevoegd aan dit boek. Zo kom je steeds meer te weten over het verleden van Roxy, maar ook van de andere personages. En dat zorgt er ook wel voor dat je verder wilt lezen in het boek, want je wilt uiteindelijk toch wel weten wat er gebeurd is voordat Roxy naar Amerika vertrok.

Al met al vond ik dit dus een heel vermakelijk boek om te lezen en staan de andere boeken van Lisette Jonkman ook zeker op mijn lijstje om nog eens te lezen. Ik heb dit boek 4 sterren gegeven!
score_4

Hebben jullie al eens een boek van Lisette Jonkman gelezen? En wat vonden jullie van haar schrijfstijl?

 

Advertenties

2 gedachtes over “Review: Helemaal het einde – Lisette Jonkman

  1. Wat een fijne recensie! Ik dacht altijd dat de boeken van haar niks voor mij zouden zijn, maar dit klinkt erg goed, dus ik ga er denk ik toch binnenkort eentje proberen 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s