Review: De verkeerde vriend – Gert-Jan van den Bemd

Dit boek kregen we opgestuurd als recensie exemplaar van uitgeverij Manteau. Ik had nog nooit van deze schrijver gehoord en wist dan ook totaal niet wat ik van zijn boek moest verwachten. Benieuwd wat ik er uiteindelijk van vond? Lees dan snel verder!Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek… nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

Titel: De verkeerde vriend
Auteur: Gert-Jan van den Bemd
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij: Manteau

Toen ik aan dit boek begon wist ik enkel wat er op de achterflap van dit boek vermeld stond. Ik had dan ook totaal geen idee waar dit verhaal heen zou gaan toen ik er aan begon en ook niet tijdens het lezen.

De schrijfstijl van het boek vond ik erg fijn. Wanneer je aan het lezen was, kon je zo heel wat pagina’s weglezen. Alleen boeide het verhaal me niet zo heel erg, waardoor ik niet de drang had om verder te lezen en elk moment dat ik tijd had om te lezen dit boek erbij te pakken. Toch zit het verhaal uiteindelijk wel goed in elkaar en had ik het einde totaal niet zien aankomen, maar op de een of andere manier pakte het me niet.

De personages worden goed omschreven, waardoor je wel echt het gevoel hebt dat je ze kent. En soms ook voor een deel met ze meeleeft.

Al met al heb ik dit boek 3 sterren gegeven. Wel zou ik wanneer deze schrijver nog een boek schrijft het toch willen lezen, omdat ik toch ook wel benieuwd ben geworden, naar wat hij nog meer kan.
score_3Hebben jullie dit boek al gelezen? Of heb ik jullie nieuwsgierig kunnen maken? Laat het met weten in de comments.

Advertenties

Een gedachte over “Review: De verkeerde vriend – Gert-Jan van den Bemd

  1. Pingback: Terugblik op mei 2018 – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s