Review: Een bijna definitieve lijst van nachtmerries – Krystal Sutherland

Dit boek kreeg ik opgestuurd van Young and Awesome als recensie exemplaar. Ik heb het vorige boek van Krystal Sutherland (Sterrenstof) ook gelezen en was dan ook erg nieuwsgierig naar dit verhaal. Lees snel verder om erachter te komen wat ik ervan vond.Ken je het advies: Doe elke dag iets wat je eng vindt?

Duisternis, pleinvrees, water… Al Esthers familieleden hebben een fobie. Esther weet nog niet wat haar grote angst is, omdat ze zo ongeveer alles uit de weg gaat: liften, kleine ruimtes, grote drukte, spinnen en nog veel meer. Tot ze wordt bestolen door een klasgenoot van vroeger. De mysterieuze Jonah steelt haar lijst met angsten. Tot Esthers eigen verbazing haalt Jonah haar over om samen alle angsten op haar lijst tegemoet te treden. Met onverwachte gevolgen…

Titel: Een bijna definitieve lijst van nachtmerries
Auteur: Krystal Sutherland
Aantal pagina’s: 272
Uitgeverij: Young and Awesome

Na het eerste boek van Krystal Sutherland was ik toch ook wel benieuwd naar dit boek. En ik kan alvast verklappen het heeft aan mijn verwachtingen voldaan.

Je volgt het verhaal van Esther, op haar familie berust een vloek, namelijk dat ieder familielid een fobie heeft en uiteindelijk aan hun grootste angst zal overlijden. Esther gelooft hier heel erg in, alleen weet ze zelf haar eigen fobie nog niet. Wel heeft ze een lijst met dingen waar ze bang voor is en die ze dus vermijdt, om te voorkomen dat ze hieraan zal overlijden. Dan komt ze Noah tegen en gaat ze hem haar lijst af en komt ze elke angst onder ogen.

De schrijfstijl van het boek vond ik erg leuk, je hebt namelijk gewone hoofdstukken waarin het verhaal wordt verteld en de hoofdstukken welke specifiek gericht zijn op Esther’s angsten.

Verder vond ik het verhaal niet heel verrassend, wat ik vaak vind bij Young Adult boeken. Deze eindes zijn vaak erg cliché. Dit gaat me soms wel een beetje tegenstaan, en dan neem ik me eigenlijk altijd weer voor om de komende tijd wat minder YA boeken te lezen. Maar wanneer er dan een boek verschijnt wat ik graag wil lezen, ga ik toch weer om en lees ik het boek.

Ik heb dit boek 4 sterren gegeven. Omdat ik me toch wel weer een beetje ergerde aan het voorspelbare einde.
score_4Hebben jullie dit boek al gelezen of haar eerdere boek en wat vonden jullie ervan?

Advertenties

2 gedachtes over “Review: Een bijna definitieve lijst van nachtmerries – Krystal Sutherland

  1. Ik geef de voorkeur aan een boek zonder einde. Misschien dat ik daarom wel in gedichten ben verdwaald.
    Wat een leuke titel zeg. Echt. Het wekt wel me nieuwsgierigheid. Maar ik heb al zoveel boeken die omhoog stapelen aldoor. Ik onthou hem wel.

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Terugblik op mei 2018 – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s