Terugblik op maart en april 2018

Omdat wij het nogal druk hadden eind maart, is het er niet van gekomen om een terugblik op die maand te schrijven. Vandaar dat jullie nu een terugblik te lezen krijgen van de maanden maart en april samen. Benieuwd wat wij in die maanden gelezen hebben? Lees dan snel verder!
Linda:
In maart las ik drie boeken. Allereerst las ik Duizend hoog van Katharine McGee. De grote hype die een tijd lang om dit boek hing snap ik nog steeds niet helemaal. Mij viel hij een beetje tegen. Verder las ik ook Warcross van Marie Lu en Het sneeuwmeisje van Rene Denfeld. Beide echte aanraders! Van deze laatste titel komt nog een review.

In april las ik maar één boek, namelijk Phobos door Victor Dixen. Ik ben niet heel enthousiast geworden van dit eerste deel dus het vervolg zal ik niet gaan lezen.
Verder heb ik geen boeken gekocht. Ik blijf trouw mijn boeken lenen bij de bieb. Voor mei heb ik geen TBR, maar ik wil graag Vogelvrij door Sebastien de Castell uitlezen. De laatste tijd zie ik vanzelf welke boeken er op mijn pad komen.

aprilwrap_linda

Priss:
In maart heb ik net als Linda drie boeken gelezen (en een graphic novel, maar die telt niet helemaal als boek, toch?). De eerste was The Handmaid’s Tale, echt super goed en ik was hier echt heel erg van onder de indruk. Daarnaast heb ik Let’s Talk About Love gelezen, een YA contemporary romance over een meisje dat nog niet weet wat ze wil studeren, werkt bij de bibliotheek en daarnaast aseksueel is. Dit was echt een super lief en schattig boek, heerlijk om tussendoor te lezen. Verder heb ik Love and First Sight gelezen, over een jongen die blind is en de kans krijgt om weer te (leren) zien – heel fascinerend en leerzaam, maar ook tegelijk heel lief en schattig (het was natuurlijk ook een romantisch boek 😉 ). De graphic novel die ik heb gelezen is Wires and Nerve, vol. 1; deze was leuk maar niet zo geweldig als ik had verwacht.

Verder kwam in maart The Toymakers binnen, waar ik echt heel benieuwd naar ben – er worden vergelijkingen getrokken met The Night Circus en laat dat nou net een van m’n favoriete boeken zijn. Ook kwamen Obsidio, deel 3 van de Illuminae serie, en Sweet Bean Paste binnen. De laatste had ik gekocht omdat hij klonk als een feelgood boek, dus hier kijk ik echt naar uit!

In de maand april heb ik uiteindelijk redelijk wat boeken gelezen, mede ook dankzij het weekje Dresden waarin ik koppig per se geen schoolwerk wilde doen. Het boekje Herding Cats van Sarah Andersen heb ik tussen het studeren door gelezen; dit was weer heerlijk. Daarnaast heb ikIt Only Happens in the Movies gelezen, en de Shades of Magic serie afgemaakt! (Yeahhh, dit laatste boek was ook echt weer heel goed.) Ook heb ik Simon vs. The Homo Sapiens Agenda gelezen, ter voorbereiding van het lezen van Leah on the Offbeat (welke ik daarna heb gelezen en ook echt goed was!) en natuurlijk de film die binnenkort uitkomt 😉 Ten slotte heb ik The Keeper of Lost Things gelezen, erg goed en met een heel mooi in elkaar gezet plot. Deze maand kwam Children of Blood and Bone binnen, welke ik echt super graag wil lezen!

Ik wil eigenlijk het liefst niet een TBR opstellen, maar voor de maand mei heb ik nu al een lijstje met boeken die ik graag wil lezen, oeps… Dat zijn: Children of Blood and Bone, The Hazel Wood, A Skinful of Shadows, An Ember in the Ashes, A Well-Tempered Heart en The Exact Opposite of Okay. Beeeeetje ambitieus, vooral gezien het feit dat ik deze maand vooral moet wijden aan mijn scriptie, maar we zullen zien hoever ik kom!

aprilwrap_priss

Fransinda:
Maart
Ik heb in maart maar 2 boeken gelezen, namelijk Zac & Mia, ik houd echt van dit soort verhalen. Dit boek is echt een aanrader voor liefhebbers van The Fault in our stars. Daarnaast heb ik ook het boek De krijtman gelezen, hiervan is al een recensie verschenen op onze blog.

Verder heb ik geen nieuwe boeken aangeschaft in maart, dus daar kan ik lekker kort over zijn. Voor april heb ik geen lijstje gemaakt met boeken die ik graag wil lezen, ik zie wel wat er op mijn pad komt en waar ik zin in heb.

April
In april heb ik weer wat meer boeken kunnen lezen, dit zijn namelijk de volgende:
1. I see London, I see France – Sarah Mlynowski
2. Kai (WWW #2) – Miranda Hillers
3. Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke
4. Liam (WWW #3) – Miranda Hillers

Verder heb in april 3 nieuwe boeken aan mijn collectie toe kunnen voegen, namelijk het laatste deel uit de Frieda Klein serie van Nicci French (De dag van de doden), het nieuwste deel uit de Helen Grace serie van M.J. Arlidge (Klein, klein kleutertje) en het nieuwste boek van Krystal Sutherland (Een bijna defintieve lijst van nachtmerries).

Voor mei heb ik sowieso 2 boeken die ik ga lezen, deze lees ik in verband met de buddyread van de goodreads groep Books Ever After. Dit zijn de volgende boeken Helemaal het einde van Lisette Jonkman en Wink Poppy Midnight van April Genevieve Tucholke.

aprilwrap_fransinda

Advertenties

2 gedachtes over “Terugblik op maart en april 2018

  1. Wat een leuke boeken staan er tussen zeg! Als ik boeken zoek die ik wil lezen op vakantie, weet ik waar ik weer even ga kijken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s