Review: Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke

Dit boek kregen wij opgestuurd als recencie exemplaar van Harper Collins. En wat ben ik blij dat wij dit boek opgestuurd kregen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder!Hoe goed ken je je partner echt?
Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wat er is gebeurd. 
Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en hun peuter alleen achtergelaten. Haar auto staat op de oprit en haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen nog thuis. Er zijn geen sporen van inbraak of geweld. Maar er is wel met de babycamera’s geknoeid – iemand hield hen in de gaten.
Dit overkomt een jong gezin in Londen. Er wordt een landelijke zoekactie georganiseerd. Elke aanwijzing die de politie vindt, wijst erop dat iemand liegt. De radeloze echtgenoot, de verwarde vrouw of een lachende derde? Niemand weet het antwoord op de vraag: waar is Eloïse?

Titel: Ik weet alleen mijn naam nog
Auteur: C.J. Cooke
Aantal pagina’s: 352 bladzijden
Uitgeverij: Harper Collins 

Ik wist totaal niet wat ik van dit boek moest verwachten toen ik eraan begon. Wanneer je begint in het boek kom je wel meteen in het verhaal terecht. Verrassend vond ik ook dat het in verschillende perspectieven is geschreven. Je volgt namelijk het verhaal van zowel Eloïse en Lochlan. En wat wordt je door het perspectief van Eloïse op een verkeerd spoort gezet.

Het goede aan dit boek vind ik dan ook het verrassende einde. Dit had ik totaal niet zien aankomen gedurende het boek en ik was dan ook erg verbaasd dat het verhaal deze kant op ging. Maar toch was het een erg intrigerend einde en ik heb nog nooit over dit onderwerp een boek gelezen. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik steeds nieuwsgieriger ben geworden naar dit onderwerp en toch wel meer over wil lezen.

Verder heeft het boek een heerlijke schrijfstijl waardoor je door wilt blijven lezen en het boek gewoon niet weg kan leggen.

Dit boek is dan ook zeker een aanrader, die iedereen die van thrillers houdt moet lezen. Ik geef dit boek dan ook 4 sterren.
score_4

Nogmaals bedankt aan Harper Collins voor het toesturen van dit boek.

Advertenties

Een gedachte over “Review: Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke

  1. Pingback: Terugblik op maart en april 2018 – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s