Review: Escape Room – Maren Stoffels + WINACTIE

Toen ik nog wat jonger las, vond ik de boeken van Maren Stoffels altijd geweldig om te lezen, ik heb er dan ook een heel aantal verslonden. In 2017 was haar boek Escape Room uitgekomen en ik was daar toch eigenlijk wel heel benieuwd naar. Nieuwsgierig naar mijn review en onderaan deze blogposts hebben we ook nog een leuke verrassing voor jullie!Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.
En nu staat Het voor me, in levenden lijve.
Ik schud Het de hand.
En Het heeft geen idee wie ik ben.
Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.
Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Titel: Escape Room
Auteur: Maren Stoffels
Aantal pagina’s: 240 bladzijden
Uitgeverij: Leopold

Escape rooms zijn op dit moment enorm populair, maar zelf heb ik er nog nooit een gedaan. Laatst heb ik er in de bioscoop al een film over gezien en ik was nu toch ook wel heel benieuwd naar dit boek. Qua verhaallijn wat er in de escape room gebeurd lijken de verhalen wel heel erg op elkaar. De aanleiding voor de gebeurtenissen is wel heel anders.

Ik vond dit een leuk boek om te lezen en je leest er ook heel vlot doorheen. Ook is het echt een verhaal dat wanneer je er in begint, je ook zo snel mogelijk wilt weten hoe het af gaat lopen. Maar ik kan me dit eigenlijk nog wel heel goed herinneren dat dat bij de boeken die ik in mijn jeugd van Maren Stoffels was, ook zo was. Dus dat is erg fijn aan haar schrijfstijl.
Daarnaast heeft het verhaal ook echt wat te maken met de spellen (escape room) die nu heel populair zijn, waardoor je je ook heel goed in kunt beelden hoe zo’n escape room eruit ziet en hoe het er daar aan toe gaat.

Je merkt wel dat het voor wat jonger publiek geschreven is qua schrijfstijl, dat is ook de reden dat je er als wat ouder iemand heel makkelijk doorheen leest. Maar ik vind dat op zijn tijd ook weleens heel fijn. Een boek waar je niet teveel bij na hoeft te denken en wat niet te ingewikkeld in elkaar zit.

Wat ik vooral ook heel leuk vindt aan het boek is dat je ieder hoofdstuk vanuit het perspectief van een andere persoon volgt, je volgt dan namelijk echt de verschillende gedachten van deze vier personen (Mint, Alissa, Sky en Millas). In het boek is ook voor ieder persoon een ander lettertype gebruikt in het boek.

Je kan aan de hand van deze review wel zeggen dat ik erg enthousiast ben over dit boek en het dan ook 4 sterren heb gegeven.
score_4Wij hebben van de uitgeverij Leopold een boek beschikbaar gesteld gekregen wat wij mogen geven aan één van jullie en als verrassing is dit boek ook nog eens gesigneerd door Maren Stoffels. Daarnaast krijg je bij dit boek een paar sokken en een linnen tasje van uitgeverij Young and Awesome.

Wat moet je doen om dit boek en deze goodies te winnen:
Instagram:
1. Volg ons op instagram
2. Deel onze foto op jouw tijdlijn
3. Tag ons in deze foto, zodat wij ook weten dat je meedoet aan de winactie

Facebook:
1. Like onze facebookpagina
2. Deel onze foto op jouw tijdlijn
3. Tag ons in die foto en laat onder ons bericht een reactie achter, zodat wij ook kunnen zien dat je mee

Je hebt tot en met 4 april om mee te doen met deze winactie, op 5 april zullen wij de winnaar bekend maken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s