Review: De krijtman – C.J. Tudor + WINACTIE

Rondom dit boek is op dit moment een enorme hype en daarom was ik zo benieuwd waar iedereen het over had, dat ik dit boek ook heel graag wilde lezen. En we hebben aan het eind van deze post nog een verrassing voor jullie, dus lees snel verder!

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest…

Titel: De Krijtman
Auteur: C.J. Tudor
Aantal bladzijden: 320 pagina’s
Uitgeverij: A.W. Bruna

Toen ik aan dit verhaal begon had ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen van dit boek. Meestal vind ik boeken waar een enorme hype omheen hangt, niet zo heel goed (dit had ik bijvoorbeeld ook bij Het meisje in de trein). Ik snap dan de hype nooit zo heel goed, omdat ik het dan niet een heel bijzonder verhaal vindt. Maar laat ik beginnen met te vertellen wat ik van dit boek vind en dan kunnen jullie onderaan deze post lezen of dat voor dit boek ook zo is.

Ik begon met lezen en moest eigenlijk gelijk aan It denken, daar is de hoofdrol namelijk ook weggelegd voor een groepje kinderen. In dit boek is dat ook. Je volgt deze kinderen in hun kinderjaren, maar vervolgens ook 30 jaar later. Ik vond dan ook de afwisselingen tussen de verschillende jaren erg goed. Net wanneer het verhaal in de kinderjaren spannend werd, schakelde de schrijver over naar het verhaal 30 jaar later. Dit heeft er ook wel echt voor gezorgd dat ik door wilde blijven lezen in dit boek.

Halverwege het boek vond ik het wel een beetje saaier worden, maar nog steeds wel goed genoeg om gewoon lekker door te blijven lezen. Toch vond ik die krijtmannetjes toch wel heel interessant en was ik benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan.

Het einde van het verhaal had ik niet echt gaan zien komen, maar het was ook niet zo’n plottwist dat ik het twee keer moest lezen om zeker te weten dat dat er echt stond.

Ik vond dit een erg leuk boek om te lezen en ben het voor een deel wel eens met de hype, dat dit boek het lezen waard is. Daarom geef ik het boek ook 4 sterren.
score_4

Ben jij nu ook zo nieuwsgierig naar dit boek? Dan hebben we goed nieuws, we mogen namelijk één exemplaar weggeven. Wat moet je doen om dit boek te winnen:

Instagram:
1. Volg ons op instagram
2. Deel onze foto op jouw tijdlijn
3. Tag ons in deze foto, zodat wij ook weten dat je meedoet aan de winactie

Facebook:
1. Like onze facebookpagina
2. Deel onze foto op jouw tijdlijn
3. Tag ons in die foto en laat onder ons bericht een reactie achter, zodat wij ook kunnen zien dat je mee

Doe dit voor 27 maart, want op die dag zullen we de winnaar een berichtje sturen!

Advertenties

Een gedachte over “Review: De krijtman – C.J. Tudor + WINACTIE

  1. Pingback: Terugblik op maart en april 2018 – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s