The Girl From Everywhere – Heidi Heilig

Dit boek stond al tijden op mijn to-read lijstje, maar aangezien ik er echt een hekel aan heb om aan een serie/trilogie/duologie te beginnen zonder dat hij compleet is, heb ik gewacht tot beide boeken uit waren. (Dit is echt een problematisch dilemma: óf je wacht tot alles uit is, en dan heb je geen zin om ze allemaal achter elkaar in een keer te lezen als de serie heel lang is, óf je leest het wanneer het uitkomt, en raakt het hele plot kwijt. Tsja.) Maar goed, dat terzijde. Of deze boeken het wachten waard waren? Naar mijn idee wel!

Sixteen-year-old Nix Song is a time-traveller. She, her father and their crew of time refugees travel the world aboard The Temptation, a glorious pirate ship stuffed with treasures both typical and mythical. Old maps allow Nix and her father to navigate not just to distant lands, but distant times – although a map will only take you somewhere once. And Nix’s father is only interested in one time, and one place: Honolulu 1868. A time before Nix was born, and her mother was alive. Something that puts Nix’s existence rather dangerously in question…

Nix has grown used to her father’s obsession, but only because she’s convinced it can’t work. But then a map falls into her father’s lap that changes everything. And when Nix refuses to help, her father threatens to maroon Kashmir, her only friend (and perhaps, only love) in a time where Nix will never be able to find him. And if Nix has learned one thing, it’s that losing the person you love is a torment that no one can withstand. Nix must work out what she wants, who she is, and where she really belongs before time runs out on her forever.

Titel: The Girl From Everywhere
Auteur: Heidi Heilig
Pagina’s: 368
Uitgever: Hot Key Books

Het boek begint traag. En met traag, dan bedoel ik ook echt traaaaaaaagggggg. Ik las het boek samen met mijn buddy Annemieke en we lazen per vijf hoofdstukken. Na zo’n twee keer vijf hoofdstukken hadden we beide nog niet echt het gevoel dat het boek op gang was gekomen, en dat terwijl het boek 37 hoofdstukken bevat en je dus op dat moment al bijna op een derde van het boek zit! Gelukkig werd de actie later wat intenser, en ook de eerste tien hoofdstukken, hoewel traag, waren wel belangrijk – want hoe leg je anders op een niet-informatie-dump manier uit hoe je met een schip en verschillende kaarten door de tijd heen reist?

Dat laatste was dus ook wat me zo fascineerde aan het verhaal: de manier van tijdreizen die door Heidi Heilig is gebruikt vond ik echt origineel en verfrissend. Het “hoofdprobleem” van het boek, namelijk of Nix al dan niet bleef bestaan als haar vader ging knoeien met de tijdlijn, vond ik ook interessant, alhoewel die tijdlijnen mij in het tweede boek, The Ship Beyond Time, aan het einde een beetje hoofdpijn bezorgden. (Het werd echt verwarrend en lastig! Maar misschien is dat inherent aan een tijdreis-boek…) Ik vond de beschrijvingen van Hawaii echt prachtig – de omgevingen werden heel mooi omschreven en soms waande ik me echt in het Hawaii van de 19e eeuw. De romantiek in het verhaal is daarnaast ook verfrissend; meer ga ik er niet over zeggen, want anders spoil ik 😉

Al in al vond ik het een zeer goed boek, en geef het daarom 4 sterren. (Ik heb dus het tweede boek ook al gelezen, en hoewel dat eveneens goed was, vond ik het toch net wat minder sterk dan het eerste boek. Voor de geïnteresseerden: dat boek heb ik 3 sterren gegeven 😉 )

score_4

Als je houdt van boeken met romantiek en tijdreizen, is dit zeker een aanrader! Wat zijn boeken die over (tijd)reizen gaan die jullie zouden aanraden?

2 gedachtes over “The Girl From Everywhere – Heidi Heilig

  1. Pingback: Dancing Out of December 2017 – A Dance With Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s