Het leesjaar tot nu toe #3

Ook ik wil niet achterblijven en een post schrijven over mijn leesjaar tot nu toe. Ik vond de post van Elke en Priss zo leuk, dat ik dacht, dat wil ik ook doen. Dus hier nummer 3 van de reeks ‘Het leesjaar tot nu toe’. Benieuwd hoe mijn leesjaar tot nu toe gaat, lees dan snel verder.

Ook ik heb sinds ik lid ben van Goodreads een reading challenge voor mezelf ingesteld. Aangezien ik mijn challenge vorig jaar op de laatste dag van het jaar pas gehaald heb, heb ik dit jaar ervoor gekozen om mijn challenge iets naar beneden te zetten, namelijk op 50 boeken. Maar op het moment dat ik dit schrijf hoef ik nog maar 1 boek uit te lezen om deze te halen, dus wellicht dat ik hem nog omhoog ga zetten naar 60 boeken (net als vorig jaar). Dat zou op zich haalbaar moeten zijn, aangezien ik nu flink voorloop op mijn challenge.

Qua ratings heb ik in 2017 tot nu toe nog geen boek met 1 ster beoordeeld, ik kan me ook eigenlijk niet herinneren dat ik dit ooit heb gedaan. Ik heb 2 boeken 2 sterren gegeven, dit zijn deel 2 en 5 van de Calender Girl-serie. Deze serie zijn heerlijke boeken om tussendoor te lezen, maar niet allemaal even goed qua verhaal.
12 boeken hebben van mij 3 sterren gekregen, 5 hiervan zijn ook weer boeken van de Calender Girl-serie. Ik heb 10 boeken 5 sterren gegeven en dus blijven er nog 25 over welke ik 4 sterren heb gegeven. Wat ik vaak heb met de boeken die ik 4 sterren heb gegeven is, dat ik zit te twijfelen tussen 4 en 5 sterren, dus ik zou het helemaal geweldig vinden wanneer de optie zou komen om ook halve sterren te geven op Goodreads. Want nu stel ik mezelf dan maar vaak de vraag, vond ik dit boek net zo goed als dat boek wat ik 5 sterren heb gegeven.

Ik vind het altijd leuk om mijn statistieken te bekijken op Goodreads en wordt er dan ook altijd heel vrolijk van, als ik voorloop op mijn challenge, dat geeft mij toch altijd wel een beetje rust in het lezen.

Houden jullie ook een challenge bij en houden jullie nog andere statistieken bij? En hoe doen jullie dat dan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s