Review: Driving Miss Norma – Tim Bauerschmidt en Rami Liddle

Uiteraard willen we graag eerst HarperCollins bedanken voor het ontvangen recensie exemplaar! Fransinda en ik (Elke) waren allebei benieuwd naar het boek. We hebben dan ook allebei het boek gelezen. Dus dit is weer een buddy-review! Jeeh!

Als bij Miss Norma op haar 90e kanker wordt vastgesteld – kort na de dood van haar man, met wie ze 67 jaar samen was – zegt ze nee tegen een operatie, bestraling en chemo: “Ik ben 90, ik ga op pad!” En ze begint aan een reis door Amerika in een camper, met haar zoon Tim, zijn vrouw Ramie en hun poedel Ringo.
Al staat ze oog in oog met de dood, deze kleine, stille vrouw zegt luidkeels ja tegen het leven en rolt van het ene avontuur in het andere. Voor de eerste keer in haar leven eet ze oesters, hangt aan een zip-line, maakt een ballonvaart en gebruikt (medicinale) cannabis.
Terwijl haar gezondheid verbetert, verandert Norma in een vrolijke en spontane vrouw die niet meer terugdeinst voor gespreksonderwerpen die eerder taboe waren. Norma, Tim en Ramie leren elkaar kennen als nooit tevoren en onderweg ontmoeten ze zo veel vriendelijke mensen dat begrippen als thuis, familie en vriendschap voor hen een nieuwe betekenis krijgen.
Driving Miss Norma is doordrenkt met de wijsheid en mildheid van de ouderdom. Het laat zien dat het waard is om te leven op je eigen voorwaarden. Belangrijke levensvragen komen op een prettige manier aan de orde en geven de lezer stof tot nadenken.

Titel: Driving Miss Norma
Auteur: Tim Bauerschmidt en Rami Liddle
Uitgeverij: HarperCollins
Pagina’s: 347 bladzijden

Elke: Voor mij is dit het eerste non-fictie boek dat ik dit jaar heb gelezen. En dat was een leuke afwisseling. Het is een keer wat anders. Het boek is ook echt non-fictie. Je merkt aan de schrijfstijl dat Tim en Rami geen ‘echte’ schrijvers zijn. Hier en daar is het boek een beetje te opsommend. Maar als je dat over het hoofd ziet is het gewoon een heel mooi boek. Miss Norma is een zeer inspirerend persoon en ik denk dat we allemaal wel iets van haar kunnen leren. Nu we nog jong zijn moeten we van het leven genieten. Denk dat niet iedereen de 90 haalt, om op die leeftijd nog een ballonvaart te kunnen maken. Dus doe het nú! Ik denk dat dit boek samen met het televisieprogramma We zijn er bijna er wel voor heeft gezorgd dat ik graag een camperbusje wil hebben zodat ik samen met mijn vriend Europa kan ontdekken. Ik denk dat Norma ook voor veel mensen in soortgelijke situatie heel veel heeft kunnen betekenen.
Ik vind het boek dus erg goed, het enige wat mij een beetje stoort is dat het écht heel erg Amerikaans is. Echt heel erg. Het is hier en daar net iets té overdreven. Voor mij als nuchtere Nederlander is dat allemaal niet echt nodig. Dat terzijde kan ik het zeker aanraden! Vier sterren van mij!

score_4

Fransinda: Ik vond dit boek geweldig! Het was net als voor Elke ook voor mij het eerste non-fictie boek wat ik dit jaar gelezen heb. We kunnen allemaal zeker wat leren van dit boek. Zoals GENIET van het leven en doe de dingen die je leuk vindt, want voor je het weet is het te laat en krijg je er misschien spijt van.
Je merkt inderdaad zoals Elke al aangeeft dat het niet door echte schrijvers geschreven is, maar dat vond ik helemaal niet erg, misschien juist wel goed. Zo heeft het verhaal nog meer met mij gedaan, omdat het door de zoon en schoondochter van Norma geschreven is en zij als geen ander het verhaal van hun moeder over kunnen brengen. En wat was ik soms jaloers op Norma om wat zij allemaal nog mee heeft mogen maken.
Ik had al een lijstje met dingen die ik graag nog in mijn leven wil doen, dit is voornamelijk qua reizen en dit boek heeft me wel laten inzien dat ik die dingen ook zeker een keer ga doen.
Dit boek vind ik dus ook echt een aanrader voor iedereen om te lezen en ik heb het boek 5 sterren gegeven.

score_5

Hebben jullie dit boek al gelezen? Zoja, wat vonden jullie ervan?

Advertenties

2 gedachtes over “Review: Driving Miss Norma – Tim Bauerschmidt en Rami Liddle

  1. Pingback: Terugblik augustus – The Dutch Reading Society

  2. Pingback: Boekenvoornemens 2018 en terugblik op 2017 #1 – The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s