Terugblik op juli 2017

Het is vandaag alweer de laatste dag van de maand juli, dus tijd voor een terugblik op deze maand. Nieuwsgierig naar wat wij gelezen hebben deze maand, gekocht hebben en van plan zijn om te gaan lezen volgende maand? Lees dan snel verder!

Fransinda
Ik heb deze maand weer aardig wat boeken gelezen, hierbij mijn lijstje:
1. Twintig regels liefde (maandboek van de Goodreads groep Books Ever After)
2. Zusje
3. Calender Girl serie, de maand juli
4. Mijn niet zo perfecte leven
5. Donkerblauwe woorden
6. Driving Miss Norma (hiervan zal binnenkort een review op de blog volgen)
7. En we noemen hem

Daarnaast heb ik deze maand de gehele Lunar Chronicles serie gekocht, dus dat zijn een fijn aantal boeken. Dit zijn dus de volgende boeken Cinder, Scarlet, Cress, Levana, Winter en Alle sterren. De boeken die ik volgende maand wil lezen, zijn hopelijk in ieder geval de volgende:
1. Hof van doorns en rozen (hier ben ik al in bezig)
2. Hof van mist en woede
3. Hof van vleugels en verwoesting
4. Goede dochter
5. Gebroken
6. Brieven aan de duisternis
Het zijn weer heel wat boeken, ik hoop dat het gaat lukken. Gelukkig ga ik proberen mee te doen aan de Ohmybookathon georganiseerd door Ohmybook, dus hoop ik in die week veel te kunnen lezen.

juliwrap_fransinda

Linda
In juli heb ik veel tijd gehad om te lezen en daarom las ik maar liefst acht boeken. Voor mij is dit zeker één van de betere leesmaanden. De volgende boeken heb ik af kunnen strepen:
1. Percey Jackson en de bliksemdief – Rick Riordan
2. Paniek – Lauren Oliver
3. Neem een geit: leven voor gevorderden – Claudia de Breij
4. Girl online – Zoe Sugg
5. Het zwarte hart – Stephanie Garber
6. Stad van verloren zielen – Cassandra Clare
7. Sterrenhemel – Colleen Hoover (review volgt)
8. We keken allemaal op – Tommy Wallach (review volgt)

Aangezien ik een trouw lid ben van de bibliotheek en druk aan het sparen ben, koop ik nauwelijks boeken. Deze maand heb ik dus ook geen boeken gekocht. In augustus heb ik nog steeds zomervakantie dus heb ik hopelijk genoeg tijd om de volgende boeken te kunnen lezen:
1. Makkelijk – Tammara Webber (momenteel in bezig)
2. Alles wat je lief is – Nicola Yoon
3. Sterrenstof – Krystal Sutherland
4. Grote kleine leugens – Liane Moriarty
5. Codenaam Coco – Carmen Reid
6. De strijd om Verona – Melinda Taub
7. Sterrenregen – Colleen Hoover
8. Tussen de sterren – Katie Khan

juliwrap_linda

Priss
Deze maand was niet mijn beste maand qua lezen ooit, mede dankzij tentamens en herkansingen die ik deze laatste maand voor de vakantie nog had… (Side note: ik heb nu wel vakantie, yay!) Ik heb samen met een buddy de laatste twee boeken van De Selectie-serie gelezen, The Heir en The Crown. (Jeetje wat ergerde ik me aan het hoofdpersonage, maar wel prettig dat zij dan nog daadwerkelijk groei doormaakt in het verhaal en aan het einde nog soort van leuk was ook.) Daarnaast heb ik Niemand is ooit verloren en My Lady Jane gelezen, de laatste was echt een super leuk, komisch en licht boek.

Opnieuw heb ik niet echt een TBR-lijstje gemaakt, maar ik heb wel boeken die ik gauw wil gaan lezen (dus eigenlijk heb ik toch wel soort van een TBR-lijstje, pfff). Ik ben op het moment bezig in Twintig Regels Liefde, dus die wil ik graag uitlezen. Daarnaast wil ik graag deel 5 en 6 van de Harry Potter-reeks uitlezen. Verder staan Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe en Letters to the Lost ook op de planning. Voor de rest kijk ik nog eventjes wat ik wil lezen denk ik, hopelijk wordt het een iets betere maand dan juli. Qua aankopen heb ik deze maand verder alleen het boek Island van David Almond gekocht, was een euro was bij de boekhandel (aanrader dus)!

juliwrap_priss

Elke
De eerste paar dagen van juli was ik op vakantie en heb ik dus veel kunnen lezen! Ik heb Holding up the Universe en The Beach Café gelezen. Daarnaast ben ik ook nog in een ander boek begonnen; Rachel’s Holiday, maar die heb ik nog niet uit. Ook heb ik A Dog’s Purpose uitgelezen. Dat was een buddy-read met iemand van de Fanatieke Nederlandse Lezers groep op Goodreads. Deze maand heb ik me netjes ingehouden qua kopen en heb ik alleen A Dog’s Purpose gekocht. In augustus is het tijd om mijn currently reading shelf eens ‘leeg te lezen’. Allemaal boeken waar ik in ben begonnen, maar nog niet heb uitgelezen. Dit zijn Driving Miss Norma, Rachel’s Holiday, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban en ook eindelijk In het Water! Wat er voor de rest deze maand op mijn pad komt zien we dan wel weer!

juliwrap_elke

Jeroen
Wat lezen en reviewen betreft, was dit mijn meest productieve maand in tijden. In juli heb ik Het van Stephen King uitgelezen, De langste dag en Een brug te ver, beiden van Cornelius Ryan, Het onhandige kind van Alexandre Seurat. Ook heb ik na vele jaren nog eens De wereld van Sofie gelezen van Jostein Gaarder. Er staat hierboven een link naar de review van Een brug te ver, en buiten De langste dag (daarover kan hetzelfde gezegd worden als over Een brug te ver, ergo, het is ontzettend goed), heb ik van alle vermelde boeken een bespreking geschreven. Momenteel staan zij allemaal in rij te wachten gepubliceerd te worden.

Ik ben begonnen in De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami, maar ik verwacht dat ik er nog wel eventjes in bezig zal zijn, vermits het boek meer dan 800 bladzijden telt. Ondertussen zal ik nog wel andere, kortere boeken lezen. Welke dat zijn, zal zo’n beetje afhangen van waar ik op dat moment zin in heb. Al geef ik Hex een behoorlijke prioriteit, vermits vorige maand mijn mening daarover werd gevraagd. 🙂

juliwrap_jeroen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s