Review: En we noemen hem – Marjolein van Heemstra

Dit boek hebben we ontvangen als recensie exemplaar van uitgeverij Das Mag.

Hoelang duurt een oorlog echt?

Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Drie ‘foute Nederlanders’ komen om het leven. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra. In de familie groeit de aanslag uit tot een heldendaad.
Op haar achttiende krijgt Marjolijn een ring die van deze ‘bommenneef’ was – met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het ware verhaal achter de Sinterklaasmoorden. Met de buik groeit ook de twijfel: was bommenneef een held of een ordinaire misdadiger?

Titel: En we noemen hem
Auteur: Marjolein van Heemstra
Aantal pagina’s: 211 bladzijden
Uitgeverij: Das Mag

Toen het boek binnenkwam wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ook aan de hand van de voorkant van het boek kon ik niet goed bedenken wat ik van het boek moest verwachten. Nadat ik de flaptekst had gelezen was ik toch wel benieuwd naar dit boek. Maar heel eerlijk, of ik het in de winkel gekocht zou hebben als ik hem had zien staan, weet ik niet.

Toen ik in het boek was begonnen kwam ik erachter dat het toch wel heel makkelijk weg las, ik heb het dan ook in 2 dagen uitgelezen. In het begin wist ik  nog niet zeker of ik het een leuk boek zou gaan vinden, maar toen ik op een kwart van het boek was, vond ik het steeds interessanter worden en wilde ik weten hoe het af zou gaan lopen. Zou de hoofdpersoon de mythe kunnen ontrafelen en zou ze achter de geheimen van haar ‘bommenneef’ komen?

De zwangerschap eromheen maakt het verhaal ook wel leuk, je merkt dan dat er een soort ‘race tegen de klok’ is om de mythe te ontrafelen. En wanneer de zwangerschap dan nog een andere wending neemt aan het einde, neemt het verhaal nog een andere wending.

Ik heb dit boek op goodreads drie sterren gegeven. Ik vond het een leuk verhaal om te lezen, maar niet heel fantastisch dat het meer sterren waard is. Ik ben toch wel heel blij dat ik dit boek van Das Mag opgestuurd heb gekregen, want anders had ik het waarschijnlijk niet gelezen.

score_3

Ik wil Das Mag nog een keer bedanken voor het opsturen van dit boek!
Hebben jullie dit boek al gelezen en wat vonden jullie ervan?

 

Advertenties

Een gedachte over “Review: En we noemen hem – Marjolein van Heemstra

  1. Pingback: Terugblik op juli 2017 | The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s