Review: The Name of the Wind – Patrick Rothfuss

Vorig jaar april was dit het boek van de maand in een van mijn groepen op Goodreads. Dolenthousiast begon ik met lezen. Na bijna 5 maand en ongeveer 180 pagina’s ben ik op een of andere manier gestopt met lezen. Dit jaar werd er op de Books Ever After-groep een buddy-topic geopend. Ik vroeg wie met mij dit boek wou lezen want alleen ging ik het niet redden. En daar was mijn buddy; Sabina.

Told in Kvothe’s own voice, this is the tale of the magically gifted young man who grows to be the most notorious wizard his world has ever seen.
The intimate narrative of his childhood in a troupe of traveling players, his years spent as a near-feral orphan in a crime-ridden city, his daringly brazen yet successful bid to enter a legendary school of magic, and his life as a fugitive after the murder of a king form a gripping coming-of-age story unrivaled in recent literature.
A high-action story written with a poet’s hand, The Name of the Wind is a masterpiece that will transport readers into the body and mind of a wizard.

Titel: The Name of the Wind
Auteur: Patrick Rothfuss
Pagina’s: 662
Uitgeverij: Gollancz  (Nederland: De naam van de Wind/ Boekerij)

Ik was natuurlijk de helft alweer vergeten dus ik ben helemaal opnieuw begonnen. Ik zat dit keer veel sneller in het verhaal. De hele wereld die in het boek wordt omschreven is gewoon geweldig. Toch vond ik het soms moeilijk om het boek erbij te pakken. Het is geen easyread en ik moest er soms echt even voor zitten. Sabina vertelde me dat ze het luisterboek had en dat ze er soms tijdens het wandelen met haar honden naar luisterde. Dat vond ik een geweldig idee dus heb snel een luisterboek geregeld. Af en toe, als ik met de hond op een rustig terrein aan het wandelen was, dan luisterde ik een hoofdstukje. Dit vond ik erg fijn, want ik kon zo twee activiteiten heel goed combineren.

We lazen niet echt aan de hand van een schema. We spraken gewoon iedere week af wat we zouden lezen. Sabina liep bijna altijd voor op mij, maar dat was voor mij wel een stimulans om door te lezen. Ook had ze het boek eerder uit dan ik. Dit was voor mij een reden om op mijn vrije dag er eens even goed voor te gaan zitten om het boek uit te lezen.

Wat een bijzonder boek. Iemand die het boek ook had gelezen zei tegen mij: ik heb het gevoel dat ik pas 1/10 van het hele verhaal heb gelezen. Dat gevoel herken ik. Het boek is zeer gedetailleerd. Mede daardoor is de wereld die Rothfuss heeft weten te creëren zo groot en uniek.  Het voelt echt een beetje alsof je erbij bent. Soms vond ik het boek een beetje té gedetailleerd. Hierdoor vond ik het boek hier en daar een beetje saai om te lezen. Ik had er ook niet altijd even veel zin in om het boek erbij te pakken. Soms moest ik me er dan ook echt even toe zetten om te beginnen met lezen. Het is ook geen boek dat je er even bij pakt. Een hoofdstukje voor het slapengaan zat er in ieder geval bij mij niet in. The Name of the Wind is dan ook een boek waar je tijd voor vrij moet maken. Maar deze toewijding wordt wel degelijk beloond. De karakters zijn gewoon heel goed. I LOVE KVOTHE. Maar het zijn er ook zoveel dat ik af en toe in de war raakte.  De laatste 100 bladzijden zijn overigens zo goed, daar vlieg je doorheen.

Ik vind het vrij lastig om dit boek te beoordelen. Aan de ene kant is het gewoon steengoed. De karakters en de hele wereld waarin ze zich beschreven is in een woord GE-WEL-DIG. Het verhaal is, ondanks dat het hier en daar een beetje voorspelbaar is, ook gewoon goed. Hier en daar iets te gedetailleerd en daardoor misschien saai. Daarom heb ik het boek uiteindelijk beoordeeld met 4 sterren.

score_4
Heb jij The Name of the Wind al gelezen?

Advertenties

Een gedachte over “Review: The Name of the Wind – Patrick Rothfuss

  1. Pingback: Terugblik op mei 2017 | The Dutch Reading Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s