Ons ratingsysteem

Om boeken te quoteren gebruiken wij een puntensysteem van 1 tot 5. Dit is een overzicht van de vijf scores en de betekenissen die wij eraan geven.

score_1

Slechte boeken krijgen van Zwarte Piet de roe, of van The Dutch Reading Society een 1. Oei, oei, ai ai.

score_2

Boeken die ok zijn, maar geen meerwaarde bieden en zodoende weinig meer doen dan de lezer achterlaten in staat van monumentale apathie, krijgen een twee.

score_3

Drie voor joepie, het is een goed boek. Af en toe erger je er wel eens aan, hoor. Net zoals je kleine broertje of zusje dat irritant komt doen. Ik kan het weten, want thuis was ik het kleine broertje. Maar ja, anderzijds kun je niet anders dan er een beetje van houden. Het is tenslotte je broertje. Of zusje. Of, in sommige gevallen, broertje dat zich als zusje kleedt. En omgekeerd. Laten we een open geest houden en met iedereen rekening houden. Niemand wordt graag buitengesloten.

score_4

Bij een vier geeft een boek je dat bijzonder gevoel vanbinnen, dat je krijgt als je een wolk voorbij ziet drijven in de vorm van je favoriete huisdier dat over een regenboog huppelt. Je sluit dan je ogen, terwijl je zachtjes huilt van ontroering. Alleen ben je lichtjes allergisch aan je huisdier, dus daarom net geen vijf.

score_5

Bij vijf komt de tekst van je boek over alsof feeën te gewelddadig scheten hadden gelaten tegen het papier nadat ze zich een indigestie aan lettersoep gevreten hadden. In extase ben je van de pure schoonheid dat louter vanuit een alfabet ontsproten kwam, en de grootste vervloeking van je leven is dat je, in plaats van die tekst, je vriend, vriendin, of vriend die zich als vriendin kleedt of omgekeerd, ten huwelijk moet vragen. Want bij wet en volgens de Bijbel kan men niet met een boek trouwen. Voorlopig. Laten we een open geest houden en met iedereen rekening houden. Niemand wordt graag buitengesloten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s